Brighton Ikoson by Wells Coates

Leave a comment
Brighton & Hove, East Sussex

Copy is from the Twentieth Century Website here

A reinforced concrete structure, with doors and windows in steel, the building is eleven storeys, plus a roof terrace and basement. The plan is a simple L-shape, wrapping around from the seafront into Western Street. A typical floor contains seven flats, six of which are accessed directly from lift lobbies on each floor, with most northerly flats curiously requiring access along the rear walkway. Residents entered the building from the street, with servants using the rear walkways and service lift. A key feature of the plan was the centrally located ‘sunroom’. A contemporary illustration shows two women posing elegantly in the room, one enjoying a cigarette. There are very few sunrooms remaining as people have converted the central room, a bedroom, to a living room.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s